We are Intermate;

De vereniging

Intermate is een studievereniging van rond de 900 studenten behorend bij de bacheloropleiding Technische Innovatiewetenschappen (TIW) en haar Majors Psychology & Technology (P&T) en Sustainable Innovation (SI) en de masteropleidingen Human-Technology Interaction (HTI) en Innovation Sciences (IS) aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Intermate heeft als doel de belangen van de studenten van deze opleidingen te behartigen. Daarnaast bevordert Intermate het contact tussen de studenten onderling, tussen studenten en docenten, maar ook het contact met de rest van de universiteit en het bedrijfsleven. Kort samengevat houdt Intermate zich voornamelijk bezig met de volgende zaken:

 • Informatievoorziening
 • Carrière-oriëntatie voor studenten
 • Verbetering van het onderwijs
 • Organisatie van informele activiteiten

Intermate is opgericht in 1983 en is uitgegroeid tot een enthousiaste, actieve en professionele vereniging. De vereniging wordt geleid door zes studenten die samen het bestuur vormen. Zij houden de vereniging draaiende, zijn de schakel tussen de student en de universiteit en regelen de boekenverkoop. Naast het bestuur telt Intermate ongeveer 200 actieve leden. Zij zijn actief in één of meerdere van de commissies. Door deel te nemen aan commissies leren studenten zichzelf te ontwikkelen op het gebied van organisatie en werken in teams.

Psychology & Technology en Human-Technology Interaction

Bij onze opleidingen Psychology & Technology en Human-Technology Interaction leren studenten hoe technologie van invloed is op mensen en hoe ze hun kennis van psychologie kunnen inzetten om techniek optimaal te laten werken voor de gebruikers. Onze afgestudeerden weten hoe mensen denken, handelen, voelen, waarnemen en beslissingen nemen en ze kunnen deze kennis gebruiken om te begrijpen wat techniek met mensen doet.

Zo wordt psychologische kennis ingezet om nieuwe technologische toepassingen te ontwerpen. Onderwerpen waar onze studenten veel mee bezig zijn:

 • Slimme interfaces
 • Sociale robots
 • Connected entertainment (smart gaming)
 • Motiverende/overhalende technologie
 • Effecten van licht en verlichting op menselijke prestaties en stemming
 • Gebouwen die communiceren met de gebruikers (ambient intelligence)
 • Invoeringen van nieuwe, complexe technologieën
 • De effecten van Virtual Reality

Met hun kennis van zowel psychologie als techniek kunnen onze afgestudeerden dus nieuwe toepassingen bedenken die aansluiten op de wensen van de gebruikers.


Sustainable Innovation en Innovation Sciences

Bij het invoeren van nieuwe technologieën zijn altijd meerdere stakeholders betrokken; bijvoorbeeld de overheid, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, gebruikers en kennisinstellingen. Bij onze opleidingen Sustainable Innovation en Innovation Sciences leren onze studenten om vanuit verschillende disciplines naar complexe vraagstukken op het gebied van duurzame innovaties te kijken. Om van duurzame technologieën succesvolle innovaties te maken, is het van belang om naar meer te kijken dan alleen de techniek. Ook de kosten, regelgeving en de acceptatie door de maatschappij spelen een rol.

Relevante onderwerpen voor SI en IS zijn op dit moment:

 • De energie transitie
 • De blockchain
 • Slimme netwerken
 • Circulariteit
 • Smart mobility
 • Voedsel

Met hun kennis van zowel psychologie als techniek kunnen onze afgestudeerden dus nieuwe toepassingen bedenken die aansluiten op de wensen van de gebruikers.

Samenwerking

Door als platform te fungeren voor studenten om met interessante bedrijven in aanraking te kunnen komen, speelt Intermate een grote rol in de carrière-oriëntatie van haar studenten. We staan dan ook altijd open voor een goede samenwerking met een bedrijf. Hierbij staat een langdurige samenwerking centraal die waardevol is voor beide partijen.

We bieden vele mogelijkheden aan om naamsbekendheid voor uw bedrijf onder de studenten te creëren. Als tegenprestatie vraagt Intermate om financiële vergoedingen om de vereniging draaiende te kunnen houden.

Omdat wij geloven dat een brede aanpak de beste aanpak is, werkt Intermate met verschillende gradaties van partners; dit zijn samenstellingen van opties die voor uw bedrijf interessant zouden kunnen zijn. Door voor een bepaalde gradatie van partner te kiezen, kiest u direct voor een benadering vanaf meerdere kanten. Uit onze ervaring zorgt dit voor de beste naamsbekendheid onder studenten. Hiervoor wordt een lager uitvallende vergoeding gerekend dan wanneer de opties afzonderlijk zouden worden gekozen.

Mocht u niet geïnteresseerd zijn in het worden van een partner, dan is het natuurlijk altijd mogelijk om losse opties te kiezen. Alle opties staan later vermeld in deze pagina.

Of u nou besluit om een partner te worden of niet, de samenstelling van activiteiten en promotie wordt altijd op maat met u gemaakt zodat het voor allebei de partijen een goede deal is. Dit betekent dus dat er heel veel mogelijk is qua samenstelling van het pakket waarvoor u kiest.

ABOUT

Intermate is the study association of the bachelor Technical Innovation Sciences, the majors Sustainable Innovation and Psychology & Technology and the masters Human Technology Interaction and Innovation Sciences.

SV INTERMATE

040-247 4430

@svintermate

SV Intermate

© 2024 - sv Intermate